29 juli 2021

Project Vossenburcht in Goudriaan

De woningmarkt heeft behoefte aan nieuwe onderkomens. Honderden woningen zijn er nodig om in de behoefte van Molenwaard en Giessenlanden te voorzien. Grote ontwikkelingsprojecten laten op zich wachten.

Hierdoor zijn er kleinschalige projecten ontstaan om de Molenwaard te voorzien van huizen. Ook Meerkerk Bouwprojecten is een voorstander van nieuwbouw in de dorpen. Samen met alle andere ondernemers die kleine projecten aanpakken leveren we toch een behoorlijke bijdragen. Er is behoefte aan herontwikkeling en een nieuwe toekomst. Hierdoor worden braakliggende terreinen of voormalige bedrijfslocaties omgetoverd tot woningen. Het zijn kansen om op een bijzondere locatie is de Alblasserwaard te wonen. Woningen die verschillende doelgroepen aanspreken van senioren woningen tot vrijstaande huizen.

Om de boerderij zullen nog 3 vrijstaande woningen en 4 twéé onder één kap woningen worden gebouwd. Dit alles samen krijgt een landelijke uitstraling en zal goed samen gaan met het schilderachtige Goudriaan.

Zuidzijde 125
Het terrein waar oorspronkelijk de Garage Siem de Vos was gevestigd. Een braakliggend terrein aan de zuidzijde. De verborgen schat in Goudriaan met uitzicht op de Goudriaan, een riviertje dat de kern vormt van het dorp. Aan de achterzijde een prachtig en vrij uitzicht over de weilanden. Op deze plek gaat Meerkerk Bouwprojecten aan het einde van 2019 beginnen aan de bouw van woningen. Eerst wordt het terrein leeggehaald. Daarna zal de grond bouwrijp gemaakt moeten worden. De plannen voor de woningen moeten worden goedgekeurd door de gemeente.

Tot die tijd zouden we graag weten wat u er gebouwd ziet worden.